PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

piątek, 10 sierpnia 2012

Ciasto z borówkami.

Wegańskie ciasto z borówkami. Niesamowicie proste
i niesamowicie pyszne.
Przepis wpadł mi w oko na puszka.pl - trochę go dopasowałam do swojego smaku 
i gotowe.
Każdy może zrobić to ciasto:)



 



Potrzebujemy:
- 2 szklanki mąki
- szklanka brązowego cukru
- 15g proszku do pieczenia* 
- olejek migdałowy
- 250 ml wody
- 130 ml oleju
- borówki (mogą być każde inne owoce)

Wszystkie składniki oprócz owoców miksujemy na gładką masę. Przelewamy ją do średniej formy i posypujemy owocami. Niestety nie miałam płatków migdałowych, a wspaniale by tutaj pasowały. 
Pieczemy 45 min. w temperaturze 170 stopni.
 Najlepiej podać jeszcze lekko ciepły:)
Na przykład do kawki w miłym towarzystwie;)

*nie wiem, czy potrzeba aż tak dużo, jednak tak było w przepisie podstawowym, więc nie zmieniałam, ale na pewno spróbuję z mniejszą ilością;)



Jedno z ulubionych miejsc LUNY - a podobno koty boją się wody;)

8 komentarzy:

  1. Kotek z tego wszystkiego jest najfajniejszy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Słodka jest ;) moje sie boją wody,tchorze :) Kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ostatnio siedziała nawet przy odkręconym kranie;)) Szalona;)

      Usuń
  3. Ale kicia <3 A ciasto jest takie łatwiutkie! Chyba nawet zabiorę się za nie dziś wieczorem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...łatwe, szybkie i pyszne! Mam nadzieję, że się udało;)

      Usuń
  4. Fajowy przepis na pyszne ciasto, w sam raz na popołudniowy podwieczorek przy herbatce. No cóż mam jeszcze w domu mrożone jagody (tudzież borówki :) z gomaru, więc zrobię to ciasto jeszcze dziś, świeże lepiej smakuje, prawda?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świeże, lekko ciepłe... pycha:) Jak wyszło z mrożonych? Rozmrażałeś je wcześniej?

      Usuń