Wegańskie ciasto z borówkami. Niesamowicie proste
i niesamowicie pyszne.
Przepis wpadł mi w oko na puszka.pl - trochę go dopasowałam do swojego smaku
i gotowe.
Każdy może zrobić to ciasto:)
Potrzebujemy:
- 2 szklanki mąki
- szklanka brązowego cukru
- 15g proszku do pieczenia*
- olejek migdałowy
- 250 ml wody
- 130 ml oleju
- borówki (mogą być każde inne owoce)
Wszystkie składniki oprócz owoców miksujemy na gładką masę. Przelewamy ją do średniej formy i posypujemy owocami. Niestety nie miałam płatków migdałowych, a wspaniale by tutaj pasowały.
Pieczemy 45 min. w temperaturze 170 stopni.
Najlepiej podać jeszcze lekko ciepły:)
Na przykład do kawki w miłym towarzystwie;)
*nie wiem, czy potrzeba aż tak dużo, jednak tak było w przepisie podstawowym, więc nie zmieniałam, ale na pewno spróbuję z mniejszą ilością;)
Jedno z ulubionych miejsc LUNY - a podobno koty boją się wody;) |
Kotek z tego wszystkiego jest najfajniejszy :)
OdpowiedzUsuńPrawda?;) Podbiła nasze serca!
UsuńSłodka jest ;) moje sie boją wody,tchorze :) Kasia
OdpowiedzUsuńOstatnio siedziała nawet przy odkręconym kranie;)) Szalona;)
UsuńAle kicia <3 A ciasto jest takie łatwiutkie! Chyba nawet zabiorę się za nie dziś wieczorem.
OdpowiedzUsuń...łatwe, szybkie i pyszne! Mam nadzieję, że się udało;)
UsuńFajowy przepis na pyszne ciasto, w sam raz na popołudniowy podwieczorek przy herbatce. No cóż mam jeszcze w domu mrożone jagody (tudzież borówki :) z gomaru, więc zrobię to ciasto jeszcze dziś, świeże lepiej smakuje, prawda?
OdpowiedzUsuńŚwieże, lekko ciepłe... pycha:) Jak wyszło z mrożonych? Rozmrażałeś je wcześniej?
Usuń