Jest dużo przepisów ma pyszne pasty, które zastępują masło na kanapce.
Dzisiaj pomidorowa pasta z białej fasoli.
Pyszna i odżywcza.
Pyszna i odżywcza.
Potrzebujemy:
- szklankę fasoli Jaś
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- tymianek, cząber, bazylia, pieprz, sól
Fasolę namaczamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, podsmażamy posiekaną cebulkę i czosnek, dodajemy przyprawy, fasolkę i rozrobiony w wodzie przecier. Chwilkę dusimy wszystko razem. Następnie przekładamy do blendera i miksujemy. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dolewamy odrobinę wody.
Przekładamy do pojemniczka i przechowujemy w lodówce. Utrzymuje się kilka dni.
Zielona pasta na zdjęciu to pasta z avokado- nasza ulubiona;)
Smacznego:)
te pasty są pyszne :D
OdpowiedzUsuńmoje są troszkę inne :P ale też dobre
Nie wątpię Pati, czekam na przepis:)
OdpowiedzUsuń