PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

wtorek, 27 marca 2012

Fasolowa pasta do chleba.

Jest dużo przepisów ma pyszne pasty, które zastępują masło na kanapce.
Dzisiaj pomidorowa pasta z białej fasoli.
Pyszna i odżywcza.


























Potrzebujemy:

- szklankę fasoli Jaś
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- tymianek, cząber, bazylia, pieprz, sól

Fasolę namaczamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, podsmażamy posiekaną cebulkę i czosnek, dodajemy przyprawy, fasolkę i rozrobiony w wodzie przecier. Chwilkę dusimy wszystko razem. Następnie przekładamy do blendera i miksujemy. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dolewamy odrobinę wody.
Przekładamy do pojemniczka i przechowujemy w lodówce. Utrzymuje się kilka dni.

Zielona pasta na zdjęciu to pasta z avokado- nasza ulubiona;)
Smacznego:)

2 komentarze:

  1. te pasty są pyszne :D
    moje są troszkę inne :P ale też dobre

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wątpię Pati, czekam na przepis:)

    OdpowiedzUsuń