Mogłabym go jeść codziennie.
Kolejna prosta i smaczna potrawa. Świeża sałata jako dodatek i jest już wszystko, czego potrzebujemy:)
Kolejna prosta i smaczna potrawa. Świeża sałata jako dodatek i jest już wszystko, czego potrzebujemy:)
MAKARON TRICOLORE
- opakowanie makaronu Tricolore
- pesto z bazylii
- pomidory suszone w oleju
- cebula
-czosnek
- papryka ostra, pieprz, zioła prowansalskie
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy sos. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju spod pomidorów suszonych. Podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Pod koniec dodajemy drobno posiekany czosnek i przyprawy. Następnie ok. 5 łyżek pesto z bazylii i kilka posiekanych, suszonych pomidorów. Smażymy jeszcze przez chwilkę.
Makaron odcedzamy i łączymy z sosem, który jest bardzo intensywny w smaku, więc nie powinno być go zbyt dużo.
Podajemy ze świeża sałatą.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz