PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

sobota, 24 marca 2012

Pasta szpinakowo - pieczarkowa.

Wyjątkowo szybkie i proste. 
Pastę szpinakowo - pieczarkową najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Śniadanie idealne - do dzieła:)
Świetnie się komponuje z chrupkim pieczywem.




























Potrzebujemy:

- szpinak (użyłam opakowania mrożonego)
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- kilka pieczarek
- olej
- sok z cytryny
- pieprz

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy drobno pokrojoną cebulkę, po chwili dodajemy pieczarki. Gdy odparuje woda z pieczarek wysypujemy mrożony szpinak i smażymy aż zmięknie. Na koniec 2 wyciśnięte ząbki czosnku, kilka kropli soku z cytryny i dużo pieprzu ( sól spokojnie można pominąć). Jeszcze minuta na patelni i gotowe. 
Przekładamy do pojemniczka i najlepiej, aby postało przez noc w lodówce. 
Podajemy w towarzystwie pomidora lub innego ulubionego warzywa.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz