PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

niedziela, 4 listopada 2012

Krem paprykowy.

Lubię gdy czas płynie powoli i leniwie.
Długie jesienne wieczory mają swój urok.
 Milo jest spędzić trochę czasu w ciepłej kuchni.
Dzisiaj pikantna zupa.































Potrzebujemy:
- papryka zielona
- papryka żółta
- papryka czerwona
- papryczka chilli
- cebula
- bulion warzywny
- sól, pieprz

Drobno pokrojoną cebulę przesmażamy na patelni (na 2 łyżkach oleju). Dodajemy oczyszczone, pokrojone na nieduże kawałki papryki. Przyprawaimy solą i pieprzem i chwilę smażymy na dużym ogniu. Następnie zalewamy bulionem warzywnym i dodajemy papryczkę chilli. (Może to być również woda - wówczas dodaję trochę suszonej  włoszczyzny dla smaku. ) Gotujemy około 15 minut a później już tylko blendujemy. 
Jeśli nie chcecie zbyt ostrej zupy, przed blendowaniem wyciągnijcie ostrą papryczkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz