Ostatni woreczek mrożonych latem truskawek.
Będzie mus z miodem i kokosem, naleśniki i serek waniliowy:)
Będzie mus z miodem i kokosem, naleśniki i serek waniliowy:)
Potrzebujemy:
NALEŚNIKI:
- szklanka mleka
- szklanka wody
- mąka
-cukier waniliowy
-szczypta soli
[nie użyłam jajka, nie jest konieczne)
Składniki miksujemy do powstania gładkiej masy, nie może być zbyt gęsta, chcemy usmażyć cieniutkie naleśniki. Smażę na patelni teflonowej bez tłuszczu.
MUS:
- ok. 300 g. truskawek mrożonych
- 2 łyżki miodu
- wiórki kokosowe ( ok. 2 łyżki)
Rozmrażamy truskawki i miksujemy je z pozostałymi składnikami. Mus powinien być gęsty, więc nie dolewamy wody.
I gotowe. Naleśnik smarujemy serkiem waniliowym, polewamy obficie musem i zajadamy.
Idealny obiad na słoneczny dzień:)
Miłego dnia zatem...
ile tej mąki?
OdpowiedzUsuńNiestety - sypię "na oko". Ciasto nie powinno być zbyt gęste.
Usuń