PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

niedziela, 18 marca 2012

Lekkie naleśniki.

Ostatni woreczek mrożonych latem truskawek.
Będzie mus z miodem i kokosem, naleśniki i serek waniliowy:)


























Potrzebujemy:

NALEŚNIKI:
- szklanka mleka
- szklanka wody 
- mąka
-cukier waniliowy
-szczypta soli
[nie użyłam jajka, nie jest konieczne)

Składniki miksujemy do powstania gładkiej masy, nie może być zbyt gęsta, chcemy usmażyć cieniutkie naleśniki. Smażę na patelni teflonowej bez tłuszczu.

MUS:
- ok. 300 g. truskawek mrożonych
- 2 łyżki miodu
- wiórki kokosowe ( ok. 2 łyżki)

Rozmrażamy truskawki i miksujemy je z pozostałymi składnikami. Mus powinien być gęsty, więc nie dolewamy wody. 

I gotowe. Naleśnik smarujemy serkiem waniliowym, polewamy obficie musem i zajadamy. 
Idealny obiad na słoneczny dzień:)
Miłego dnia zatem...


2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Niestety - sypię "na oko". Ciasto nie powinno być zbyt gęste.

      Usuń