PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

piątek, 8 czerwca 2012

Deser truskawkowo-truskawkowy.

Menu truskawkowego ciąg dalszy:)
Dzisiaj deser - z jogurtem greckim. 




























Potrzebujemy:
 - ok. 1 kg truskawek
- jogurt grecki
- miód
- wiórki kokosowe

Zaczynamy od przygotowania musu truskawkowego, czyli miksujemy połowę truskawek z ok. 3 łyżkami miodu (ilość miody zależy od tego, jak słodkie macie truskawki).
Mus powinien być słodki!
Na dno włóż piękną truskawkę i zalej odrobiną musu. Na to warstwa jogurtu posypana kokosem. Następnie warstwa z pokrojonych w plasterki truskawek. Zalewamy musem i warstwa jogurtu. Na samej górze mus, kokos i truskaweczka:)

Dla wegan - jogurt zastąp zmiksowanym mleczkiem kokosowym ( wówczas mus truskawkowy nie musi być już tak słodki)

4 komentarze:

  1. oj, pycha!
    i tak... tematycznie. na Euro!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają, z jogurtem greckim jeszcze nie robiłam, lubię ten z lidla, ma idealną konsystencję.

    OdpowiedzUsuń