Menu truskawkowego ciąg dalszy:)
Dzisiaj deser - z jogurtem greckim.
Potrzebujemy:
- ok. 1 kg truskawek
- jogurt grecki
- miód
- wiórki kokosowe
Zaczynamy od przygotowania musu truskawkowego, czyli miksujemy połowę truskawek z ok. 3 łyżkami miodu (ilość miody zależy od tego, jak słodkie macie truskawki).
Mus powinien być słodki!
Na dno włóż piękną truskawkę i zalej odrobiną musu. Na to warstwa jogurtu posypana kokosem. Następnie warstwa z pokrojonych w plasterki truskawek. Zalewamy musem i warstwa jogurtu. Na samej górze mus, kokos i truskaweczka:)
Dla wegan - jogurt zastąp zmiksowanym mleczkiem kokosowym ( wówczas mus truskawkowy nie musi być już tak słodki)
oj, pycha!
OdpowiedzUsuńi tak... tematycznie. na Euro!
Barwy przypadkowe;))
UsuńPysznie wyglądają, z jogurtem greckim jeszcze nie robiłam, lubię ten z lidla, ma idealną konsystencję.
OdpowiedzUsuńI ja go uwielbiam - właśnie tego użyłam;)
Usuń