PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

poniedziałek, 21 maja 2012

Brokuły.

Im cieplej, tym lżejsze stają się posiłki.
Im cieplej, tym lżejsze stają się myśli:)

Dzisiaj proponuję brokuły z suszonymi pomidorami.
Rewelacja!:)


KOCHAMY LATO!




Potrzebujemy:
-brokuł
-cebula
-czosnek
-pomidory suszone w oleju
-sól, pieprz, zioła prowansalskie

Brokuły gotujemy na parze,aż troszkę zmiękną - ok. 10min. Cebulę kroimy w cienkie "piórka" i dusimy  powoli na oleju spod pomidorów. Czekamy aż się zeszkli i dodajemy czosnek w  plasterkach i pomidory pokrojone w paseczki. Przyprawiamy i jeszcze chwilę dusimy. Następnie dodajemy brokuły, mieszamy i gotowe!







2 komentarze:

  1. W lato praktycznie jedzenie staje sie dla mnie zbedne, tak jak mowisz- im cieplej tym mniej chce sie jesc. ;)
    Brokuly kocham zreszta jak prawie wszystkie owoce i warzywa.
    Blog genialny! Sama jestem weganka, mysle nawet w przyszlosci o przejsciu na surowa diete lub frutarianizm, ale to juz dalsze plany.
    Bede napewno wpadac i czytac, genialny blog ;)


    http://closer-to-happiness.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za miłe słowa:)
    Myślę, że jest to naturalna droga i wielu wegan "kończy na surówce";)U mnie to już 60% pożywienia - lato szczególnie sprzyja owocom i surowym warzywom.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń