Gotowych kotletów sojowych można użyć także do przygotowania pysznego gulaszu. Dla tych z Was, którzy lubią polską kuchnię.
Podany z ryżem i ogórkiem kiszonym smakuje wybornie:)
Potrzebujemy:
- pół opakowania kotletów sojowych
- cebula
- pomidory z puszki
- groszek zielony z puszki
- oliwa
- sól morska, pieprz, papryka ostra
Przygotowujemy kotlety sojowe ( klik - do momentu wstawienia do lodówki). Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy cebulkę pokrojoną w talarki. Kotlety kroimy na mniejsze kawałki (ja kroiłam na 4), dodajemy na patelnię i chwilę smażymy. Dodajemy pomidory, groszek, przyprawiamy wg gustu. Ja użyłam dosyć sporo ostrej papryki - gulasz powinien być lekko pikantny;).
Podajemy z ryżem i ogórkami kiszonymi.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz