PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

poniedziałek, 12 marca 2012

Kotlety sojowe inaczej.

Gotowych kotletów sojowych można użyć także do przygotowania pysznego gulaszu. Dla tych z Was, którzy lubią polską kuchnię. 
Podany z ryżem  i ogórkiem kiszonym smakuje wybornie:)
























Potrzebujemy:

- pół opakowania kotletów sojowych
- cebula
- pomidory z puszki 
- groszek zielony z puszki
- oliwa
- sól  morska, pieprz, papryka ostra

Przygotowujemy  kotlety sojowe ( klik - do momentu wstawienia do lodówki). Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy  cebulkę pokrojoną w talarki. Kotlety kroimy na mniejsze kawałki (ja kroiłam na 4), dodajemy na patelnię i chwilę smażymy. Dodajemy pomidory, groszek, przyprawiamy wg gustu. Ja użyłam dosyć sporo ostrej papryki - gulasz powinien być lekko pikantny;).

Podajemy z ryżem i ogórkami kiszonymi.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz