PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

wtorek, 9 sierpnia 2011

Owocowo.

Ciasto francuskie i kilka owoców - dokładnie tyle wystarczy, aby przygotować pyszny deser. W naszym przypadku było to drugie śniadanie, ale za to jakie!

Potrzebujemy:

-kilka małych foremek do tartinek
-ciasto francuskie (kupuję gotowe, chłodzone, nie mrożone)
-2 brzoskwinie
-borówki amerykańskie
-płatki migdałowe

Z ciasta francuskiego wycinamy (najlepiej nadaje się szklanka lub duży kieliszek) koła, którymi wykładamy foremki. Brzoskwinie kroimy w cząstki (obrałam ze skórki ze względu na córeczkę, ale myślę, że nie jest to konieczne), mieszamy z borówkami i płatkami migdałowymi i nakładamy na ciasto. Można posypać z wierzchu odrobiną cukru.
Pieczemy 15-20 min. w temp. 170 stopni.



Równie pyszne na ciepło i na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz