PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

środa, 3 sierpnia 2011

Lenistwo i tradycyjne ciasto.

Uwielbiam ciasta z owocami, takie zwykłe, najprostsze, niewymagające absolutnie żadnej większej pracy.
Pokazywałam je już na blogu jako ciasto z truskawkami i z rabarbarem. Dzisiaj wersja rabarbar +jagody. Jedna z moich ulubionych  i nie tylko moich.
Często to co smaczne wcale nie musi równać się- wyszukane. Często te najprostsze przepisy, sprawiają nam najwięcej przyjemności.
Powtórzę zatem przepis:

-6 jaj
-1,5 szklanki cukru
-0,5 szklanki oleju
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 kg truskawek
-cukier puder

Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni. Jajka ubijamy z cukrem (używam  miksera), dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Ciasto będzie dosyć gęste. Wlewamy je do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzch układamy rabarbar i jagody. Pieczemy 45 min. w 160 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz