PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

wtorek, 2 maja 2017

Naleśniki z awokado i warzywami.

Naleśnik w świeżej odsłonie.
Często używam ich jak tortilli.
Dzisiaj z pastą z awokado, sałatą i świeżymi warzywkami.





Potrzebujemy:

Naleśniki:
-szklanka mleka roślinnego (u mnie ryżowo-migdałowe)
-szklanka wody
-mąką pszenna pełnoziarnista
-łyżka mąki ziemniaczanej
- pół łyżeczki soli

Podane składniki mieszamy dokładnie i pieczemy placki na dobrze rozgrzanej patelni. Układamy jeden na drugim i przykrywamy, aby zmiękły i dobrze się zawijały.

Farsz:
-awokado
-papryka czerwona
-rzodkiewka
-sałata lodowa
- ogórek zielony
-płatki migdałów
-ząbek czosnku
-sól
-pieprz

Awokado rozgniatamy dokładnie, wciskamy ząbek czosnku, solimy i pieprzymy do smaku.
Powstałą pastą smarujemy naleśnik i układamy pokrojone warzywa. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni i dodajemy jeszcze ciepłe. Zwijamy i zajadamy.
Smacznego:)


1 komentarz: