Naleśnik w świeżej odsłonie.
Często używam ich jak tortilli.
Dzisiaj z pastą z awokado, sałatą i świeżymi warzywkami.
Potrzebujemy:
Naleśniki:
-szklanka mleka roślinnego (u mnie ryżowo-migdałowe)
-szklanka wody
-mąką pszenna pełnoziarnista
-łyżka mąki ziemniaczanej
- pół łyżeczki soli
Podane składniki mieszamy dokładnie i pieczemy placki na dobrze rozgrzanej patelni. Układamy jeden na drugim i przykrywamy, aby zmiękły i dobrze się zawijały.
Farsz:
-awokado
-papryka czerwona
-rzodkiewka
-sałata lodowa
- ogórek zielony
-płatki migdałów
-ząbek czosnku
-sól
-pieprz
Awokado rozgniatamy dokładnie, wciskamy ząbek czosnku, solimy i pieprzymy do smaku.
Powstałą pastą smarujemy naleśnik i układamy pokrojone warzywa. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni i dodajemy jeszcze ciepłe. Zwijamy i zajadamy.
Smacznego:)
Smacznie wygląda! ;-)
OdpowiedzUsuń