Dobry deser nie jest zły:)
Zwłaszcza, gdy pogoda za oknem niezbyt przychylna.
A jeszcze kiedy jest zdrowy... :)
Zwłaszcza, gdy pogoda za oknem niezbyt przychylna.
A jeszcze kiedy jest zdrowy... :)
Potrzebujemy:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (bez dodatku soli)
- jabłko
- 2 dojrzałe banany
- migdały siekane
- wiórki kokosowe
- cukier brązowy
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce (duże oczka). Banany rozgniatamy dokładnie widelcem - będą "słodzić" kaszę. Przygotowane owoce dokładnie mieszamy z migdałami i wiórkami kokosowymi, następnie łączymy z kaszą. Gotową masę przekładamy do kokilek i posypujemy brązowym cukrem. Pieczemy ok 30 min. w temp. 150 stopni.
W wersji dla starszej córki kaszę polałam sosem czekoladowym (rozpuściłam trochę gorzkiej czekolady), bo przecież deser bez czekolady to nie deser;)
O mniam! Zachęciłas mnie :)
OdpowiedzUsuń