PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

środa, 19 marca 2014

Kasza jaglana na słodko (w kokilkach).

Dobry deser nie jest zły:)
Zwłaszcza, gdy pogoda za oknem niezbyt przychylna.
A jeszcze kiedy jest zdrowy... :)




Potrzebujemy:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (bez dodatku soli)
- jabłko
- 2 dojrzałe banany
- migdały siekane
- wiórki kokosowe
- cukier brązowy

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce (duże oczka). Banany rozgniatamy dokładnie widelcem - będą "słodzić" kaszę. Przygotowane owoce dokładnie mieszamy z migdałami i wiórkami kokosowymi, następnie łączymy z kaszą. Gotową masę przekładamy do kokilek i posypujemy brązowym cukrem. Pieczemy ok 30 min. w temp. 150 stopni.

W wersji dla starszej córki kaszę polałam   sosem czekoladowym (rozpuściłam trochę gorzkiej czekolady), bo przecież deser bez czekolady to nie deser;)

1 komentarz: