Dzisiaj wegańska szarlotka na szybko... i to w dodatku na śniadanie.
Wersja super zdrowa i super smaczna.
Doskonała na ciepło i na zimno.
Polecam:)
Potrzebujemy:
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (przepis na opakowaniu)
- 2 średnie, słodkie jabłka
- cukier brązowy, nierafinowany
- cynamon
W czasie, gdy kasza się gotuje, przygotowujemy jabłka. Wystarczy zetrzeć je na dużych oczkach tarki i wymieszać z cukrem i cynamonem. W miseczce układamy warstwę kaszy (uklepujemy), warstwę jabłek i znowu kaszy i jabłek. Gotowe!
Dobra także na wynos - na przykład jako drugie śniadanie do pracy:)
Takiej jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńpyszne i zdrowe - i like it !
OdpowiedzUsuńU mnie dziś na pyszne sniadanko :)
OdpowiedzUsuńSmacznego:))
UsuńPycha.
OdpowiedzUsuń