Tym razem sałatka. I znowu z kaszą w roli głównej.
I niech ktoś jeszcze powie, że kuchnia wegańska jest nudna;)
Potrzebujemy:
- kuskus
- mieszanka sałat
- pomidor
- papryka
- korniszon
- kiełki brokuła i rzodkiewki
- olej sezamowy
- prażony słonecznik
Kuskus zalewamy wrzątkiem i odczekujemy ok. 5 min. Warzywa kroimy na nieduże kawałki, łączymy z sałatą, kiełkami, słonecznikiem i polewamy olejem.
Wyborny wprost obiad. Czas przygotowania - 5 MINUT!;)
I obalamy kolejny mit, jakoby kuchnia wegańska była czasochłonna;)
Kuskus jest nieoceniony gdy musimy coś szybko przygotować i sprawdza sie właściwie z każdymi dodatkami :)
OdpowiedzUsuńKolorowo i zdrowo
Nic dodać nic ująć:) Pozdrawiam:)
Usuń