PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

wtorek, 26 lutego 2013

Kuskus ze świeżymi warzywami.

Tym razem sałatka. I znowu z kaszą w roli głównej.
I niech ktoś jeszcze  powie, że kuchnia wegańska jest nudna;)




























Potrzebujemy:
- kuskus
- mieszanka sałat
- pomidor
- papryka
- korniszon
- kiełki brokuła i rzodkiewki
- olej sezamowy
- prażony słonecznik

Kuskus zalewamy wrzątkiem i odczekujemy ok. 5 min. Warzywa kroimy na nieduże kawałki, łączymy z sałatą, kiełkami, słonecznikiem i polewamy olejem. 

Wyborny wprost obiad. Czas przygotowania - 5 MINUT!;)

I obalamy kolejny mit, jakoby kuchnia wegańska była czasochłonna;)

2 komentarze:

  1. Kuskus jest nieoceniony gdy musimy coś szybko przygotować i sprawdza sie właściwie z każdymi dodatkami :)
    Kolorowo i zdrowo

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nic dodać nic ująć:) Pozdrawiam:)

      Usuń