Święta minęły oczywiście zbyt szybko.
Chyba każdy pozwolił sobie kulinarnie na "odrobinę więcej".
Dzisiaj proponuję więc coś bardzo lekkiego i bardzo pysznego.
Przygotowanie trwa niecałe 5 minut:)
CUKINIA Z POMIDORAMI
Potrzebujemy:
- 2 małe cukinie
- pomidorki koktajlowe
- kapary
- oliwa ( ja użyłam oleju spod suszonych pomidorów - uwielbiam)
Cukinie kroimy na talarki, wkładamy do miski, dodajemy pomidory i kapary, polewamy olejem. Jeśli używam oleju spod suszonych pomidorów - nie przyprawiam. Jeśli użyjecie innego, można przyprawiać pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Mieszamy dokładnie i wysypujemy na blachę do pieczenia. Pieczemy ok 10-15 minut w temperaturze 170 stopni.
Zrobiłam,zamiast kaparów oliwki dałam,pyszne wyszło,i faktycznie leciutkie,ja do tej pory z mozzarella zapiekałam,tez dobre ale kalorii milion ;) Kasia
OdpowiedzUsuńOliwki...mniam...następnym razem dorzucę:)
OdpowiedzUsuń