PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

niedziela, 22 stycznia 2012

On w kuchni, czyli królewskie śniadanie.

Są dni, kiedy z przyjemnością oddaję kuchenną przestrzeń i tylko patrzę.
Niedzielne poranki, długie i leniwe.
Pachnie czosnkiem, ziołami i pieczonym chlebem.
 Na śniadanie będą tosty z suszonymi pomidorami...











Tosty z suszonymi pomidorami:

- chleb pełnoziarnisty (nie tostowy)
- pomidory suszone z kaparami w oleju (można je kupić w Lidlu)
- ser wędzony
- ser żółty
- czosnek
- tymianek i cząber

Kromki chleba smarujemy leciutko olejem, w którym pływają nasze suszone pomidory. Czosnek drobno siekamy, ser kroimy w plastry lub ścieramy na tarce, pomidory kroimy na nieduże kawałeczki. Układamy na kromce, wyławiamy kilka kaparów,  doprawiamy tymiankiem i cząbrem. Tymianek miałam kupny, cząber to całe gałązki, które suszyłam późnym latem. Przykrywamy kanapkę drugą kromką i wkładamy do tostera. Gotowe, gdy chleb się zarumieni, ser rozpuści, a w domu pojawi sie przecudny zapach!

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz