PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

środa, 28 września 2011

Zielony sos.

A dzisiaj propozycja na dni, gdy pomysłu brak i chęci brak. Ten sos sprawi, że zwykłe, kupne kopytka staną się wyśmienitym daniem. A gdy  dodatkowo są chęci i kopytka będą własnej roboty, to mmm...




Sos Groszkowy:

- masło
- cebulka
- groszek w puszce
- sól i pieprz cytrynowy
- cytryna

Zaczynamy tradycyjnie, czyli od zeszklenia cebulki na maśle. Następnie dodajemy groszek, chwilę dusimy razem. Sól, pieprz (sporo) i kilka kropel cytryny - zawartość patelni do blendera i gotowe. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodajemy odrobinę wody.
Takim sosikiem polewamy ugotowane, podsmażone oczywiście na patelni kopytka.



A po obiedzie spacer. Las sprawia, że wyłączam się zupełnie. Pełny relaks.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz