PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

czwartek, 30 marca 2017

Spring rolls z tofu i warzywami.

Wiosennie mi :)
Już od kilku tygodniu na naszych talerzach bardziej kolorowo i świeżo.
W posiłkach zaczynają przeważać surowizny :)
Dzisiaj przedstawiam wspaniały na nie sposób.
Zrobi wrażenie na gościach, ale sprawdzi się też do śniadaniówki ;)




Potrzebujemy:
-papier ryżowy
-kostka tofu wędzonego
-papryka czerwona, zielona i żółta
- rukola
- kiełki jarmużu
-czosnek granulowany
-papryka wędzona
-sól i pieprz

Tofu kroimy na cienkie paseczki. Na odrobinie oleju smażymy na dobrej patelni (inaczej będzie przywierać) i przyprawiamy solą, czosnkiem i papryką wędzoną.
Papryki kroimy na paski, niezbyt długie, żeby nie rwały nam papieru ryżowego. Rukolę i kiełki myjemy i suszymy.
Przepis na użycie papieru jest na opakowaniu. Namaczamy 5 sekund i kładziemy na drewnianą deskę. Nakładamy składniki, przyprawiamy pieprzem i zwijamy (jak krokieta).
Gotowe spring rolls można przekroić na połowę :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz