PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

czwartek, 17 kwietnia 2014

Warzywa pieczone w piecu.

Prosty i szybki obiad. 
Smak wcale niebanalny:)
Uwielbiamy - zwłaszcza, gdy kiepsko z czasem.







Potrzebujemy:
- kilka ziemniaków, marchewek, buraków
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz

Warzywa obieramy i kroimy w nieduże słupki, talarki czy co tam nam wyjdzie. Układamy na blasze, przyprawiamy i polewamy oliwą. Pieczemy 50 minut w temp. 170 stopni. 
Warzywa nie wymagają uprzedniego podgotowania.
Będą miękkie, lekko przypieczone, wyborne:)

Z resztek można przygotować świetną pastę do chleba. Warzywa należy zblendować z odrobiną oliwy. Do masy dodać prażony na patelni słonecznik i gotowe. 
Różowa pasta do chleba znika w mgnieniu oka:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz