PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

poniedziałek, 9 grudnia 2013

Wegańskie naleśniki z nadzieniem bananowym.

Synek ma już niemal dwa miesiące.
Ależ ten czas leci.
Karmię piersią, więc na razie moje menu jest dosyć ograniczone. 
W związku z powyższym kombinuję w kuchni - a oto jeden z efektów:)

 NALEŚNIKI Z NADZIENIEM BANANOWYM:


NALEŚNIKI
- szklanka mleka sojowego
- szklanka wody
- mąka pszenna
- łyżka mąki ziemniaczanej
- szczypta soli, cukier waniliowy
 
NADZIENIE
- 2 dojrzałe banany
- płatki kukurydziane

Aby przygotować ciasto na naleśniki łączymy wszystkie składniki.
Mąkę dosypuję zawsze stopniowo i zawsze "na oko";) Ciasto nie powinno być zbyt gęste. 
Smażymy na patelni teflonowej, bez tłuszczu.
Układamy jeden na drugim, aby odparowały i zmiękły.

Banany rozgniatamy widelcem i mieszamy z dwoma garściami płatków. Płatki powinny zmięknąć i stworzyć z bananami masę.  Naleśniki smarujemy nadzieniem. Przed zawinięciem sypiemy jeszcze troszkę płatków - jeśli lubicie, gdy chrupie:)

Smacznego:)

Synek z tatą o poranku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz