PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

poniedziałek, 15 października 2012

Gruszka z kuskusem.


Jeśli należysz do osób, które rano mają niewiele czasu na przygotowanie śniadania 
- ten przepis jest dla Ciebie:)
Dużo smaczniejsze i duuużo zdrowsze od płatków z mlekiem.
Tym bardziej, że mamy sezon na gruszki.


Potrzebujemy:
- średnia gruszka
- kuskus
- siemię lniane
- płatki migdałowe
- miód

Dla jednej osoby wystarczy ok. 3 łyżki kuskusu. 
Zalewamy go wrzątkiem i czekamy chwilę. W tym czasie kroimy gruszkę w niedużą kostkę. Dodajemy ją  do kuskusu, posypujemy siemieniem i migdałami. Na koniec dodajemy łyżeczkę miodu. Gotowe. 
Przygotowanie zajmuje ok. 2 min:)
Smacznego!


Luna o poranku:)



1 komentarz:

  1. Uwielbiam gruszki i uwielbiam kus kus, dziękuję za pyszny przepis :)

    OdpowiedzUsuń