PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

piątek, 6 kwietnia 2012

Wielkanocne...sajgonki?

Za oknem niezbyt wiosennie, więc szukam kolorów na talerzu.
Sajgonki są łatwe i szybkie w przygotowaniu - wbrew pozorom.
Więc do dzieła.



























Potrzebujemy:
- opakowanie papieru ryżowego
- rukola
- marchew
- cebula
- brokuł
- suszone pomidory
- słonecznik
- pieprz

Brokuła zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty, następnie drobno kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Cebulkę kroimy w drobne paseczki a słonecznik prażymy na suchej patelni. To chyba tyle. Łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy, dodajemy pomidory i polewamy troszkę olejem "spod pomidorów". Tak przygotowaną sałatkę zawijamy w papier ryżowy ( wcześniej papier namaczamy - przepis na opakowaniu) i  pieczemy do zarumienienia w temp. 170 stopni ok. 15 minut.

Pyszne i lekkie. Będą prezentować się znakomicie na wielkanocnym, wiosennym stole:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz