PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

poniedziałek, 12 września 2011

Kukurydza.

Z samego rana wybieram się na targ. To cudowna pora. Świerze warzywa i owoce, aż mieni się w oczach od kolorów.
Kupuję - mnóstwo, ledwie mogę unieść.
Płacę - grosze!



Dzisiaj kukurydza na grillu - łapiemy prawie już jesienne promienie słoneczne.

KUKURYDZA Z GRILLA

- kolby kukurydzy (ilość wg uznania;) )
- masło
- sól ziołowa (mieszanka soli morskiej z ziołami)
- folia aluminiowa

Kukurydzę myjemy, układamy na kawałku folii. Masło kroimy na średniej grubości plasterki (ok. 3 mm) i układamy po plasterku na kukurydzy, przyprawiamy i zawijamy szczelnie w folię.
Grillujemy ok 40 min.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz