PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

czwartek, 27 grudnia 2012

Poświąteczny zielony szejk.

Dobry pomysł na poświąteczne śniadanko.
Zielony szejk jest orzeźwiający i odżywczy.
Do blendera wrzucam:
- 1 jabłko (usuwam tylko ogryzek)
- obrane kiwi (najlepiej dojrzałe)
- 1 banan (w roli słodzącej )
- 2 garści sałaty roszponki (nie łatwo ja kupić, ale pokazała się w Lidlu przed świętami)
- 2 łyżki zarodków pszennych
- ok. pół szklanki wody ( jeśli wolicie rzadsze koktajle wystarczy wlać więcej wody)

Bledujemy i gotowe.
Z tej ilości wychodzą dwie porcje.
Mniam...:)




piątek, 21 grudnia 2012

Idą święta...


Magiczny czas...
Uwielbiam każde święta. Traktuję je jako rodzinną tradycję -
najmilsze wspomnienia z dzieciństwa:)

piątek, 7 grudnia 2012

Tosty z suszonymi pomidorami - na szybko:)

Zimowy poranek. Za oknem sypie śnieg, temperatura poniżej -5.
Mało czasu i wielka ochota na coś ciepłego. 

No i prawie pusta lodówka.
 Niemożliwe? Oj tam;)

WEGAŃSKIE TOSTY Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Powstały z przypadku - okazały się  wyborne:)

Potrzebujemy tylko chleb pełnoziarnisty, pomidory suszone, kapary i czosnek.
Ser jest zupełnie zbędny, ale jeśli jecie i lubicie - czemu nie:)

Zdjęcie nie zdążyło powstać:)
Smacznego i miłego dnia!