PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

czwartek, 27 grudnia 2012

Poświąteczny zielony szejk.

Dobry pomysł na poświąteczne śniadanko.
Zielony szejk jest orzeźwiający i odżywczy.
Do blendera wrzucam:
- 1 jabłko (usuwam tylko ogryzek)
- obrane kiwi (najlepiej dojrzałe)
- 1 banan (w roli słodzącej )
- 2 garści sałaty roszponki (nie łatwo ja kupić, ale pokazała się w Lidlu przed świętami)
- 2 łyżki zarodków pszennych
- ok. pół szklanki wody ( jeśli wolicie rzadsze koktajle wystarczy wlać więcej wody)

Bledujemy i gotowe.
Z tej ilości wychodzą dwie porcje.
Mniam...:)




4 komentarze:

  1. A ja bardzo polecam wersję ze szpinakiem zamiast roszponki, naprawdę pycha :) Bardzo, bardzo podoba mi się grafika, którą masz w nagłówku, czy jest ona Twojego autorstwa? Jeśli nie, to gdzie można ją znaleźć? Chętnie powiesiłabym sobie na ścianie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Grafika nie jest moja...znaleziona gdzieś na necie. U mnie również wisi na ścianie;) Przerysowałam:)

      Usuń