PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

środa, 4 listopada 2015

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, soczewicą i brukselką.

Nastała jesienna pora rozgrzewających zup.
Prezentuję przepyszną, wegańską pomidorówkę :)
Idealna po jesiennym spacerku :)


Potrzebujemy:
- sos pomidorowy (własnej produkcji lub kartonik)
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 3 łyżki soczewicy czerwonej
- ok. 12 brukselek
- natka pietruszki
- pół łyżeczki kurkumy i imbiru
- 3 liście laurowe
- 3 kulki ziela angielskiego
- pół łyżeczki bazylii suszonej
- szczypta cynamonu
- sól ( u mnie himalajska) i pieprz do smaku
- łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych (opcjonalnie)

W garnku zagotuj wodę i wrzuć brukselki oraz przyprawy. Po kilku minutach gotowania dodaj pozostałe składniki. Po ok 15 minutach zupa gotowa:)
Prosta, pyszna, rozgrzewająca :)