PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE

wtorek, 18 listopada 2014

Warsztaty redukcji stresu.

Już w najbliższą sobotę kolejna edycja 
WARSZTATÓW REDUKCJI STRESU.
10.00-14.00
Pamiętajcie proszę o ciepłym ubraniu, kocu i podusi ;)

Do zobaczenia!







P.S. Asiu /Joanna Korba/ - raz jeszcze dziękuję za piękne zdjęcia:)

niedziela, 9 listopada 2014

Sposób na chińską mieszankę warzywną.

Prosty i pyszny sposób na chińską mieszankę warzywną.
Z tofu i mleczkiem kokosowym.
Nic trudnego - do dzieła! :)




Potrzebujemy:
- mrożona mieszanka chińska
- kostka tofu
- mleczko kokosowe
- ryż brązowy
- sól, pieprz, curry
- oliwa


Ryż gotujemy wg przepisu - brązowy nieco dłużej,więc warto zacząć od wstawienia ryżu.
Tofu kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy,  na rumiany kolor. Dodajemy mrożone warzywa, przyprawiamy (porządna łyżka curry) i smażymy, aż  będą gotowe. Następnie dodajemy mleczko kokosowe. Wszystko to na dużym ogniu. Czekamy aż mleczko nieco odparuje, sos się zagęści. Na koniec dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Gotowe:)