Kotlety z kaszy jaglanej tym razem pieczone w piekarniku.
Zdrowe, delikatne, chrupiące, złociste:)
Tak samo łatwe do zrobienia, co pyszne:)
Potrzebujemy:
- 200g kaszy jaglanej
- 2 łyżki siemienia
- 2 łyżki słonecznika
- 2 łyżki pesto z bazylii
- sól, pieprz, bazylia
- oliwa
Kaszę gotujemy wg przepisu. Lekko rozgotowujemy. Do letniej kaszy dodajemy pesto, siemię, słonecznik i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki i układamy na blasze na papierze do pieczenia. Każdy lekko skrapiamy oliwą. Pieczemy w temp. 170 stopni ok. 30 minut (czas pieczenia uzależniony jest od piekarnika, ja piekłam z termoobiegiem, grzałka góra i dół) do momentu, aż staną się pięknie złociste.
Gotowe:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz