A dzisiaj propozycja na dni, gdy pomysłu brak i chęci brak. Ten sos sprawi, że zwykłe, kupne kopytka staną się wyśmienitym daniem. A gdy dodatkowo są chęci i kopytka będą własnej roboty, to mmm...
PRZEPISY DLA WEGETARIAN I WEGAN___SLOWFOOD___SLOWLIFE___WARSZTATY KUCHNI WEGAŃSKIEJ___YOGA___INSPIRACJE
środa, 28 września 2011
wtorek, 27 września 2011
"Te pyszne ze szpinakiem";)
Obiecałam umieścić przepis na "paszteciki" z ciasta francuskiego ze szpinakiem, konsumowane ostatnio w jakże przyjemniej atmosferze , na imprezie urodzinowej Kinetik Fitness. Zatem do dzieła!
środa, 21 września 2011
The last day of summer.
poniedziałek, 19 września 2011
Kieszonki.
piątek, 16 września 2011
Kurki.
Jak na razie o grzyby trudno, więc pocieszamy się kurkami. W sosie śmietanowym smakują wybornie. Do tego trochę makaronu i mamy pyyszny obiad:)
czwartek, 15 września 2011
Czas na szpinak.
Albo się go kocha, albo nienawidzi. Dobrze przyrządzony smakuje wybornie. Lubię najprostszą wersję. Podsmażam na oliwie cebulkę z czosnkiem i na to wrzucam na kilka minut świeże liście szpinaku.
Można dodać trochę śmietany lub ser feta. Trochę soli i pieprzu i gotowe. Do makaronu, jako farsz do pierogów lub ciasta francuskiego, na pizzę... możliwości jest mnóstwo.
Zatem do dzieła.
Można dodać trochę śmietany lub ser feta. Trochę soli i pieprzu i gotowe. Do makaronu, jako farsz do pierogów lub ciasta francuskiego, na pizzę... możliwości jest mnóstwo.
Zatem do dzieła.
środa, 14 września 2011
poniedziałek, 12 września 2011
Kukurydza.
Z samego rana wybieram się na targ. To cudowna pora. Świerze warzywa i owoce, aż mieni się w oczach od kolorów.
Kupuję - mnóstwo, ledwie mogę unieść.
Płacę - grosze!
Dzisiaj kukurydza na grillu - łapiemy prawie już jesienne promienie słoneczne.
KUKURYDZA Z GRILLA
- kolby kukurydzy (ilość wg uznania;) )
- masło
- sól ziołowa (mieszanka soli morskiej z ziołami)
- folia aluminiowa
Kukurydzę myjemy, układamy na kawałku folii. Masło kroimy na średniej grubości plasterki (ok. 3 mm) i układamy po plasterku na kukurydzy, przyprawiamy i zawijamy szczelnie w folię.
Grillujemy ok 40 min.
Kupuję - mnóstwo, ledwie mogę unieść.
Płacę - grosze!
Dzisiaj kukurydza na grillu - łapiemy prawie już jesienne promienie słoneczne.
KUKURYDZA Z GRILLA
- kolby kukurydzy (ilość wg uznania;) )
- masło
- sól ziołowa (mieszanka soli morskiej z ziołami)
- folia aluminiowa
Kukurydzę myjemy, układamy na kawałku folii. Masło kroimy na średniej grubości plasterki (ok. 3 mm) i układamy po plasterku na kukurydzy, przyprawiamy i zawijamy szczelnie w folię.
Grillujemy ok 40 min.
piątek, 9 września 2011
Subskrybuj:
Posty (Atom)